Hoe zorg je voor je eigen huisvesting.

B&B Oudenbosch

De B&B is aangepast aan de basis van Noord-Brabant uit 1884.uit te breiden naar het zuiden met de hulp van Santa Clie een berghut. Het hotel met zijn veertig kamers biedt onderdak aan bezoekers uit de hele wereld.

Noord-Brabant beschikt over een zeer uitgebreide bezoekersdienst met rondleidingen, reserveringen vooraf, vervoer enz. Het gebruiksvriendelijke geautomatiseerde reserveringssysteem maakt het de bezoekers gemakkelijk om de accommodatie van hun keuze te kiezen. Het inspannende trekkingnetwerk neemt ongeveer 70% van alle afstanden voor zijn rekening. De meest populaire trekkingperiode is van november tot begin april.

De gemiddelde temperaturen in de omgeving van de Toubkal berg liggen tussen de 18-20 graden C en de luchten zijn meestal helder en blauw met een temperatuur rond de 5 graden C. Het is droog en fris en een bezoek aan deze prachtige Europese bergvakantie bestemming is zeker de moeite waard. Als u van plan bent een trektocht over de berg te maken, is het aan te raden de Oudergill Strand camping te boeken. Deze ligt net buiten het wandelpad Oudergill-Toubkal. Het is een noordwestelijke hoek en biedt samen met de naburige plaatsen de beste overnachtingsmogelijkheden en wandelpaden.

Het is een toevluchtsoord voor mensen die graag bladeren om hun eigen voedsel en er is een zeer waardevol wildreservaat in de buurt. Het is een van de meest waardevolle habitats voor wilde dieren in Centraal Afrika. De plaats is zo adembenemend dat het vele foto’s heeft geïnspireerd.

De weg naar de top van Mount Toubkal begint bij het Beverly Hills Hotel in Jervis Bay. Je moet ongeveer 5 minuten naar het oosten rijden voordat je de St.airs parkeerplaats bereikt. Je moet gebruik maken van een van de auto’s die hier sinds het begin van de jaren 1990 staan. U moet dan linksaf slaan als u het bordje ziet voor de gevaarlijke St.airs parkeerplaats.Loop voorzichtig naar de top van de trap en zoek naar de zilveren rand. Het is meestal het een na laatste redmiddel voor de top. Als u bij de parkeerplaats St.airs linksaf slaat, die pal naast de bouwplaats ligt, ziet u de berg pas als u er heel dicht bij bent.

Het grasplateau voor u ziet eruit als een landkaart van de aarde. Aan uw ogen ziet u Centraal-Afrika met het donkerrode en zwarte Nygropegebergte en de Indische Oceaan.

Vanaf hier heeft u een berggids nodig om u te helpen uw eigen onderkomen te regelen. De gids zal u vertellen waar u heen moet en hoe u er moet komen.

Na een zware dag zullen de gidsen willen ontspannen in hun kamer en u zult het fascinerende Centraal Afrikaanse dorp willen verkennen. Overal in deze verbazingwekkende berg wordt u onthaald op berggastvrijheid van prachtige Bush-vrouwen die de klusjes in hun eigen huis opknappen.

Dit is de levensstijl in the middle of nowhere, die heel anders is dan het leven in de stad. Het leven hier wordt beheerst door de seizoenen en het klimaat. De vegetatie verandert naar gelang het seizoen.

In het hoogseizoen (april tot september) is de groene vegetatie vrij overvloedig door de overvloed van het gras. Hierdoor is de bodem zeer goed gedraineerd waardoor in de valleien diepe vruchtbare grond overblijft.

Nijlzanden zijn zeer geschikt voor landbouw en leveren zeer goed goud op.

Forellen gaan de snelstromende Wadi Araba op, weg van de hete lippenstift.

Oktober:

In de maand oktober begint de vegetatie te rijpen en te verdorren en verschijnen de bloemen. Dan begint het klimaat te veranderen van een subtropisch gebied in een dor gebied. De levendige kleuren en knallen van rood en oranje bloeien om leven te geven aan het uitgestrekte grasland en de zee van kleur.

De zee van roestig scharlaken koraal wordt bewoond door zeesponzen, zeesterren, zee-egels en palingen. De overvloedige zeeflora omvat zeelelies, zeesterren, zeeanemonen, zee-egels, buikpotigen, zoetwater papegaaivissen, kleine pijlstaartroggen, walvishaaien, laken- en witte zandkrabben, pijlstaartroggen en zeenaalden.

Lees meer:
https://www.bedandbreakfastbianca.nl/b-b-oudenbosch
https://www.bedandbreakfastbianca.nl/overnachten-biesbosch