Het strand in Katwijk

Huisje op het strand huren

Het strand van Katwijk heeft alle eigenschappen die het tot een zeer geliefde verblijfplaats maken. Het strand is zeer schoon en helder en de omgeving is eenvoudig maar toch zeer uitnodigend. Aan het eind van het strand vindt u het plantsoentje, een openbaar park met gratis parkeergelegenheid. Met tal van bankjes en kleine hutjes zult u een pauze willen inlassen van uw vertier en de frisse lucht in u op willen nemen.

Katwijk is gemakkelijk te bereiken; het ligt slechts vijf kilometer ten zuiden van het centrum van Kaapstad, en nog eens vier kilometer naar het volgende dorp. Als u een auto heeft zijn er veel bedrijven die u ophalen van het vliegveld, u naar het hotel brengen, en u vervolgens naar het strand brengen. Meestal zult u echter een taxi moeten huren of gebruik moeten maken van het openbaar vervoer, maar bij slecht weer is er altijd nog het laatste redmiddel: lopen. Langs het hele strand vindt u geweldige plekjes met een fantastisch uitzicht op de oceaan of het zuiden van het eiland. Populaire plekjes zijn Cala Galdana Verse Vismarkt, Los Lagos en Cala Galdana Visbroodjes.

Een hut bij Cala Galdana biedt meteen bij aankomst uitzicht op het strand, wat het een zeer populaire locatie maakt. Zorg ervoor dat u een picknickmand meeneemt, want het restaurant is uitstekend en biedt meestal uitzicht op de slapende vulkaan. Niet alleen is Cala Galdana een geweldige plek voor een hut, het is ook een populaire plek voor beroemdheden. William Shakespeare, Ben Franklin en Tipesterino hebben volgens de geruchten allemaal de verdiensten van literatuur besproken met devy sire, en Cala Galdana isrespective.

Het strand van Cala Turqueta is uitgestrekt en beschermd, en hemelsbreed is het ondoordringbaar. Ook hemelsbreed, zorg ervoor dat u uw favoriete strandtas in uw handbagage meeneemt; een zwaar pak dat afzakt aan de voeten is ideaal zodat u niet hoeft te tippelen in uw bepakking. Een snack is ook een goed idee, want het strand is meestal leeg op een zonnige dag.

De stranden rond Cala Galdana en Cala Galdana Beach zijn net zo moeilijk te vinden als de stranden rond Valparaiso. Mapowner Between en Volume zijn de beste opties. Between is de duurdere van de twee, maar over het algemeen is het de moeite waard als men ervoor kiest om over de weg te reizen. De weg zit over het algemeen vol met kuilen en is routes zijn over het algemeen een zooitje van betonnen sluizen, goten en diagonale wegen. Toch zijn er mensen die er een weg omheen hebben weten te vinden en die de stranden van Cala Galdana en Cala Galdana Beach met elkaar verbinden.

Surfen is ook heel belangrijk in Cala Galdana en Cala Galdana Beach, zoals op de meeste stranden in IJsland. 379 km puur sprankelend wit zand in de Baltische Zee. Sommige mensen kamperen op het strand, ofwel omdat ze langer in IJsland willen blijven, ofwel omdat ze IJsland hebben ontdekt en besloten hebben om hun kleine tentjes mee te nemen. Hoe dan ook, als je eenmaal genoeg hebt gehad van deze magische plek, zul je zeker hongerig zijn naar meer.

Om in IJsland te komen, vliegen de meeste mensen naar Amundheim en hebben dan ofwel een busrit naar de “arfjordur”, een luttele 3 uur rijden van de hoofdstad, of rijden zelf. Eenmaal aangekomen bij de fjord (arfjordur), heeft u 5 minuten om te kiezen op welke van de vele campings u wilt verblijven. De campings worden “kána” genoemd, wat “veld” betekent in IJsland. De komende 5 tot 6 nachten zult u rond een knapperend kampvuur zitten. Waarom? Omdat je geen vervelend verkoopvoorstel of persconferentie hoeft aan te horen voordat je kunt gaan slapen.

Dus als je de volgende keer aan IJsland denkt, denk dan niet alleen aan koude, niet bevolkte, met sneeuw bedekte bergen. Neem een vriend of twee mee, en pak je spullen – vooral je tent. Zorg ervoor dat je een lichte jas of trui meeneemt, voor het geval het weer een beetje koel wordt. Tot slot, neem een paar goede Arctische fietskleren mee – je zult ze nodig hebben.

Lees meer:

Overnachten op het strand