Leer je eigen cocktails maken!

Cocktail workshop op locatie

 

 

 

Een thuisbar is de perfecte plek om te ontspannen, tot rust te komen en te ontstressen na het werk. Zelfs als je geen grote drinker bent, is een eigen thuisbar een geweldige manier om vrienden en familie te vermaken bij speciale gelegenheden. De cocktail workshop op locatie is een leuke activiteit voor een vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of een gewoon feestje met vrienden. En het is veel eenvoudiger dan de meeste mensen denken! Voor het maken van heerlijke cocktails heb je maar weinig ingrediënten en gereedschap nodig, waardoor het zelfs toegankelijk is voor mensen die niet goed zijn in het bereiden van eten of drinken. Deze eenvoudige tips helpen je op weg: – Je bar bevoorraden met kwaliteitsdranken, likeuren en mixers kan duur zijn, maar de kosten van het kopen van goede drank worden na verloop van tijd afgeschreven, omdat je het steeds opnieuw gebruikt. – Zorg ervoor dat je thuis voldoende opslagruimte hebt om al je alcoholvoorraden op te slaan nadat ze zijn geopend. – Investeer, indien mogelijk, in een of twee boeken met cocktailrecepten die zowel klassieke als seizoensgebonden drankjes bevatten.

Kies is basis geest

Een sterke, heldere drank zoals wodka of gin zet de toon voor een cocktail. Kies is perfect voor cocktails die niet met ijs gemengd hoeven te worden, omdat het de drank koel houdt zonder hem te verwateren. Andere goede keuzes zijn rum, whisky en tequila.

Als je een klassieke cocktail maakt, zoals een Manhattan of een Martini, hoef je geen extra ingrediënten te gebruiken. Als u echter een speciaal drankje maakt, zoals een Mai Tai, een Daiquiri of een Mojito, moet u iets toevoegen om ze zoeter te maken, of ze een andere smaak te geven.

Als u niet zeker weet wat u moet toevoegen, probeer dan eenvoudige drankjes zoals een Gin & Tonic of een Gimlet. Je kunt ze opleuken door aan het eind likeuren, kruiden of fruit toe te voegen.

Wat voor soort mixer ga je gebruiken?

Er is een duizelingwekkend scala aan mixers op de markt, waarvan vele beweren dat ze doordrenkt zijn met een exotische smaak, zoals vanille, limoen of sinaasappel. In werkelijkheid zijn de meeste gewoon suikersiropen met fruitsmaak. Je kunt wegkomen met één of twee gearomatiseerde siropen in een cocktail, maar mixers als sodawater met fruitsmaak of tonic zijn geen echte infusies. Het zijn gewoon smaakmakers die de smaak van de andere ingrediënten in je drankje maskeren. Toch is het prima om water met een smaakje aan een drankje toe te voegen, maar gebruik het niet als mixer.

Een goede mixer is de ruggengraat van elke cocktail. Het geeft drank en mixer een sterke smaak, maar overstemt de andere ingrediënten in een drankje niet. Een goede mixer is de sleutel tot elke goede cocktail.

Schudden, zeven en serveren!

Als je alle ingrediënten aan je cocktail hebt toegevoegd, schud je hem even en proef je hem. Smaakt hij goed, dan is het tijd om hem te zeven.

Nu je hem hebt gezeefd en gebotteld, is hij klaar om genoten te worden! Als je het rechtstreeks serveert, neem je de fles mee naar buiten en doe je het in een gekoeld glas met ijs. Voor een twist op een klassieker kun je een scheutje sodawater toevoegen.

Laatste woorden

Als je serieus thuis cocktails wilt maken, investeer dan in een goede cocktailmixset. Het zal je helpen begrijpen hoe je je benodigdheden moet gebruiken, en het zal je leven op de lange termijn veel gemakkelijker maken.

Deze kits worden geleverd met een jigger, shaker, zeef en een paar andere benodigdheden, zodat je gemakkelijk aan de slag kunt. Bovendien is het een geweldige manier om te leren hoe je geweldige cocktails maakt, zodat je indruk kunt maken op je vrienden en familie!