The Next Eleven’.

Sjoerd van den Boogert, vertelde ons over ‘The Next Eleven’ – een idee dat hij had toen hij een tiener was. Hij vond dat surfen kon worden verbeterd door kleinere golven te hebben naar het strand. Surfen met een gezin is een dynamisch iets – vooral als je kinderen erbij betrokken zijn. Hij daagde ons uit om verschillende manieren te bedenken waarop we de golven konden verkleinen. We bedachten ‘The next eleven’ – een plan dat we tijdens onze vakantie zouden uitvoeren. We besloten ons te richten op het vinden van lagere golven voor onze gasten om te surfen.

De volgende aanwijzing was om onze verbeelding te gebruiken. Wat zou jij doen als je aan het zwemmen was in plaats van met de jets te vliegen? Hoe zou je je verbeelding gebruiken om je voor te bereiden op de volgende aanval van het beest? We wendden ons tot de oceaan en zijn ontelbare wezens. Terwijl we genoten van de golven, voerden we ook een aanvalsplan uit. We legden uit dat we onze verbeelding zouden gebruiken om ons voor te stellen wat we zouden kunnen doen om onszelf te verdedigen. Door onze geplande acties te beschrijven, bereidden we ons voor op wat we zouden kunnen tegenkomen.

Toen we klaar waren met onze aanval, waren we uitgeput maar opgewekt. We hadden het gevoel dat we hadden bereikt wat we ons hadden voorgenomen. We voelden ons bekwaam in onze aanval en onze territoriale opduikvaardigheden. We waren lopers, springers en we maakten gebruik van de omgeving. We kwamen voorbereid uit onze aanval voor wat we konden tegenkomen.

We konden de hele dag lopen, rennen, klimmen en glijden. s Avonds konden we relaxen in onze hangmat en tafel in het midden van het kamp en ons prima vermaken. We waren in staat om kalm te blijven in wat een potentieel gevaarlijke situatie had kunnen zijn. Als we ‘De volgende elf’ hadden ontmoet – zou onze uitdaging veel eenvoudiger zijn geweest. We zouden een betere kans hebben gehad om te overleven – met de vaardigheden om ons op elke situatie voor te bereiden.

Lees meer:
Waterpark Brabant